| 0 σχόλια ]

1 κομμάτι στήθος από αρνί (περίπου 2½ κιλά)
250 ml ελαιόλαδο
Χυμό από 2 λεμόνια
2 τριμμένα κυβάκια μυρωδικών σκόρδου
Αλάτι και πιπέρι
1½ κιλό πατάτες

Για τη γέμιση:
100 ml ελαιόλαδο
5 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μικρή συκωταριά περίπου ενός κιλού
Αλάτι και πιπέρι
300 γρ. ρύζι για πιλάφι ή για γεμιστά (γλασέ)
½ ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
1 σπιτικό ζωμό βοδινού διαλυμένο σε 200 ml βρασμένου νερού

 Εκτέλεση

1 Έχεις καλές σχέσεις με τον κρεοπώλη;
Καιρός να τις αξιοποιήσεις!
Ζήτησέ του να σου ετοιμάσει το στήθος του αρνιού, κόβοντας και καθαρίζοντας τα πλευρά στο πάνω μέρος, για να προεξέχουν περίπου το ίδιο.
2 Τρίψε το στήθος του αρνιού μέσα κι έξω με ένα μείγμα από το ελαιόλαδο , το χυμό λεμονιού, τα τριμμένα κυβάκια μυρωδικών σκόρδου, το αλάτι και το πιπέρι.
3 Ζέστανε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδo και σόταρε μια ιδέα το κρεμμύδι, πριν προσθέσεις τη συκωταριά ζεματισμένη και ψιλοκομμένη σε μικρούς κύβoυς, για να σοταριστεί κι αυτή με τη σειρά της. Μετά ρίξε αλάτι, πιπέρι, ρύζι, τον σπιτικό ζωμό βοδινού και άνηθο, ανακάτεψε και βράσε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σωθεί το νερό.
4 Πολύ ωραία! Με αυτό το μείγμα θα γεμίσεις το εσωτερικό του αρνίσιου στήθους, θα πλέξεις τις πλευρές εναλλάξ (τη μία μέσα στην άλλη) και θα δέσεις καλά το στήθος με σπάγκο για να μην ανοίξει.
5 Βάλε τώρα το γεμιστό πασχαλινό αρνί σε ένα ταψί με τις πατάτες γύρω του (καθαρισμένες, ε;), το υπόλοιπο ελαιόλαδo, λεμόνι, αλάτι και σκόρδο, σκέπασε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, για να μην αρπάξει, και ψήσε το αρνάκι στο φούρνο φροντίζοντας να υπάρχει ζουμί στο ταψί.
http://cookoo.gr



Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου