| 1 σχόλια ]

Υλικά:
1 συκωταριά περίπου 750 gr από κατσικάκι
7-8 κουτ. σούπας ρύζι
½ κιλό σπανάκι
8 φρέσκα κρεμυδάκια
1 ματσάκι άνηθο
3-4 κ.σούπας βούτυρο
3 αυγά
3 λεμόνια
Εκτέλεση
Βράζετε τη συκωταριά σε ελαφρά αλατισμένο νερό για 5-10 περίπου λεπτά. Την στραγγίζετε και την ψιλοκόβετε. Πλένετε πολύ καλά και κόβετε σε μικρά κομμάτια το σπανάκι. Το ζεματάτε σε λίγο χλιαρό νερό και το στραγγίζετε. Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο και τσιγαρίζετε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα. Μόλις μαραθούν, προσθέτετε και τα κομμάτια της συκωταριάς, και μόλις ροδίσουν από όλες τις πλευρές προσθέτετε το σπανάκι και  τον άνηθο ψιλοκομμένα, όσο αλατοπίπερο νομίζετε και 10-12 φλιτζάνια νερό ή ζωμό κρέατος. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και μόλις βράσει το νερό χαμηλώνεται τη θερμοκρασία και σιγοβράζετε για 20΄περίπου. Ρίχνετε το ρύζι και σιγοβράζετε για άλλα 20’ λεπτά.
Σε μια άλλη κατσαρόλα μεταφέρετε με μια βαθιά κουτάλα αρκετό από το ζουμί της μαγειρίτσας και εκεί ρίχνετε το χυμό των λεμονιών και ανακατεύετε καλά. Σε βαθύ μπολ χτυπάτε τα αυγά και προσθέτετε εκεί σταγόνα – σταγόνα το μείγμα του ζωμού με τα λεμόνια ενώ ανακατεύετε συνεχώς. Βάζετε τη σούπα σε μέτρια φωτιά και ρίχνετε εκεί το αυγολέμονο χωρίς να διακόψετε το ανακάτεμα, προσέχοντας όμως να μην πάρει βράση η σούπα.  Σερβίρετε αμέσως σε βαθιά πιάτα.

http://mantoudi.blogspot.gr/2010/04/blog-post.html



Μοιραστείτε

1 σχόλια

Ανώνυμος είπε... @ 19 Ιουνίου 2014 στις 5:04 π.μ.

Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το blog σας! Οι γαστρονομικές σας προτάσεις μας ανοίγουν την όρεξη..!!

Βλέπουμε οτι έχετε πολύ ενδιαφέρουσες συνταγές και θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε το www.mytaste.gr, ένα site με περισσότερες από 42.000 συνταγές από τα πιο δημοφιλή ελληνικά blogs και sites!

Στο site έχουμε δημιουργήσει το Top blogs συνταγών, μία λίστα με τα πιο δημοφιλή blogs στην οποία μπορείτε κι εσείς να προσθέσετε το δικό σας δωρεάν!
Οι επισκέπτες μας ψάχνουν συνταγές στo site και εμείς τους στέλνουμε στην πηγή της συνταγής, δημιουργώντας υψηλά επίπεδα επισκεψιμότητας για τα blogs που είναι εγγεγραμμένα.
Το myTaste.gr ανήκει σε μία μεγάλη οικογένεια με σελίδες συνταγών από 47 χώρες!

Εσείς θα θέλατε να γίνετε μέλος αυτής της μεγάλης οικογένειας;

(Κάντε click στο link αν θέλετε να εγγραφείτε http://www.mytaste.gr/eggrafi-sto-top-blogs-sintagon)

Θα χαρώ πολύ να πάρω την απάντησή σας!

Με εκτίμηση
Απόστολος Ζέρβας
info@mytaste.gr

Δημοσίευση σχολίου