| 0 σχόλια ]

Υλικά
2 κούπες αλεύρι
2 κούπες...


ζάχαρη
1/4 κ.γ. αλάτι
1 κούπα βραστό νερό
250γρ. βούτυρο (φέσκο κατά προτίμηση)
4 κ.σ. μεγάλες κακάο
1/2 κούπα ξινόγαλα
2 αβγά
1 κ.γ .σόδα
1 βανίλια
Για το γλάσο
200γρ. βούτυρο φρέσκο
4 κ.σ. κακάο
450γρ. άχνη ζάχαρη
6 κ.σ. γάλα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε μέσα το κακάο.Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα και ρίχνουμε το βραστό νερό.Ανακατεύουμε για μισό λεπτό.Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη,το αλεύρι και το αλάτι,ρίχνουμε μέσα και το ζεστό μείγμα.Ανακατεύουμε να ενωθούν καλά.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το ξινόγαλα,τα αβγά,τη βανίλια,τη σόδα και τα ρίχνουμε στο μείγμα της σοκολάτας.Ανακατεύουμε.Αλευροβουτυρώνουμε ένα ταψί 32 εκ.,βάζουμε το μείγμα και το ψήνουμε για 20 λεπτά ακριβώς.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο.Λιώνουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο.Μόλις λιώσει,ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά.Ρίχνουμε το γάλα,τη βανίλια και την άχνη.Μόλις λιώσει η άχνη,αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και αμέσως ρίχνουμε το
γλάσο και το απλώνουμε.
http://www.trelokouneli.gr/theiki-sokolatopita/



Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου