| 0 σχόλια ]

Υλικά
- 1 φλ. βούτυρο
- 3 φλ. αλεύρι...
- ¾ φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ  

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνουμε το τυρί, το βούτυρο και τον κρόκο, ανακατεύοντας καλά για λίγη ώρα, μέχρι η ζύμη μας να μαλακώσει.
Ακολούθως, την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους ενός δακτύλου, το οποίο κόβουμε σε κομμάτια χρησιμοποιώντας ένα νεροπότηρο, ή στρογγυλά και τετράγωνα φορμάκια. Εναλλακτικά, μπορούμε επίσης να διαμορφώσουμε τα τυροπιτάκια μας με τα χέρια, πλάθοντας σε μέγεθος μεγάλων κεφτέδων.
Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια μας σε ένα ταψί, τα αλείφουμε με το ασπράδι αυγού, που έχουμε προηγουμένως χτυπήσει με 1 κουταλιά νερού, και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά σε μέτριο φούρνο.


Πηγή: http://www.συνταγες.eu

ΠΗΓΗ http://www.συνταγεσ.eu/syntages/salates-orektika/315-grigora-tyropitakia-xoris-fyllo



Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου