| 0 σχόλια ]

Υλικά

2 κ.σ. μέλι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, τόσο το λευκό όσο και τα πράσινα μέρη, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
2 κρεμμύδια ξηρά, σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κοτσάνι σέλινο
2 κ.σ. λάδι
1 μικρό καρότο, κομμένο σε λωρίδες
1 κουταλιά της σούπας ξεφλουδισμένο και τριμμένο τζίντζερ
500 γρ.  γαρίδες αποφλοιωμένες
1 καυτερή πιπεριά
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
Ξίδι

Εκτέλεση

Ανακατέψτε το ξύδι, το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη και την κέτσαπ και σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Ζεστάνετε λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ σε δυνατή φωτιά.
Προσθέστε την πράσινη πιπεριά, το καρότο, το σέλινο, τα κρεμμύδια, το τζίντζερ, την καυτερή πιπεριά και το σκόρδο.
Ανακατέψτε και τηγανίστε μέχρι να μαλακώσει η πράσινη πιπεριά, για περίπου 3 λεπτά. Προσθέστε τις γαρίδες και ανακατέψτε για 2 λεπτά περίπου ή μέχρι να γίνουν ροζ. Ρίξτε το ξίδι και τηγανίστε για ένα λεπτό ακόμη. Σερβίρετε το πιάτο με γαρνιτούρα τα κρεμμυδάκια.



Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου