| 0 σχόλια ]

Υλικά
5 μελιτζάνες μικρού μεγέθους φλάσκες
1/2 πακέτο μακαρονάκι κοφτό
1 μικρό πακέτο μανιτάρια φρέσκα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο...
1 κουτί ντοματάκι ψιλοκομμένο Μαϊντανό Βασιλικό
Αλάτι-πιπέρι

Για τη Μπεσαμέλ

5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1/2 πακέτο βούτυρο
Τα 3/4 ενός λίτρου γάλα
Αλάτι-πιπέρι-μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες και τις κόβουμε κάθετα στη μέση. Τις χαράζουμε, αρκετά βαθιά και τις αλατίζουμε.
Σ' ένα τηγάνι με λάδι, τις τηγανίζουμε καλά και από τις 2 πλευρές, αφού πρώτα τις σκουπίσουμε ελαφρά από τα υγρά που έχουν βγάλει.
Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί και με ένα πιρούνι πατάμε τη σάρκα στο κέντρο τους, να λιώσει και να γίνουν οι υποδοχές για τη γέμιση.
Σ' ένα άλλο τηγάνι βάζουμε 5 κουταλιές της σούπας λάδι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες.
Μόλις αυτά πάρουν χρώμα και μαραθούν ρίχνουμε τα ντοματάκια, αλάτι-πιπέρι, μία πρέζα ζάχαρη, τον μαϊντανό, το βασιλικό και τα αφήνουμε να βράσουν, μέχρι να σωθούν τα υγρά τους.
Στη συνέχεια βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στη σάλτσα με τα μανιτάρια.
Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τις μελιτζάνες. Μπεσαμέλ Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το γάλα.
Ανακατεύουμε συνεχόμενα με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι και αρχίσει να πήζει η κρέμα. Κατά τη διάρκεια αυτή προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και μία πρέζα μοσχοκάρυδο.
Απλώνουμε αρκετή ποσότητα της κρέμας πάνω στις μελιτζάνες έτσι ώστε να καλύψουμε την επιφάνειά τους.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, μέχρι να πάρει χρώμα η κρέμα. Μπορούμε αντί για κρέμα να βάλουμε πουρέ πατάτας ή φέτες ντομάτας για μία νηστίσιμη εκδοχή.



Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου