| 0 σχόλια ]

Για τη μηλόπιτα θα χρειαστούμε:
Για το κέικ- 150 γρ. βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη
1 σφηνάκι λικέρ ή κονιάκ
3 μεγάλα αβγά
200 γρ. αλεύρι Φαρίνα

Για το γαρνίρισμα...

4 μήλα μέτρια
1 φλ.τσαγιού μαρμελάδα βερίκοκο
1 φλ.τσαγιού αμύγδαλο φιλέ
1 σφηνάκι λικέρ ή κονιάκ

Φτιάχνω τη βάση όπως κάνω το γνωστό μας κέικ και αδειάζω το μείγμα σε τσέρκι ή στρογγυλό ταψάκι. Κόβω τα μήλα στη μέση, τα καθαρίζω και αφαιρώ τα κουκουτσάκια τους. Τα τοποθετώ γύρω γύρω στο ταψάκι μας, πάνω από την ζύμη όπως σας δείχνω παρακάτω.Ψήνω τη μηλόπιτα συνολικά για 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 - 200 βαθμούς.
Μόλις περάσουν τα πρώτα 30 λεπτά τη βγάζω από το φούρνο και την περιχύνω με τη μαρμελάδα και το λικέρ, αφού πρώτα τα έχω ανακατέψει προκειμένου να αραιωθεί λίγο η μαρμελάδα. Πασπαλίζω με τα αμύγδαλα και την ψήνω για άλλα 30 λεπτά και έτοιμη η μηλόπιτα.



Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου