| 0 σχόλια ]

Υλικά (για ταρτιέρα 30 εκατοστών ή για καπάκι πυρέξ 30 εκ.)

1 φλ.τσαγ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
1/3 φλ.τσαγ.
Χυμό πορτοκάλι
3 κουταλιές σούπας Λικέρ Τσέρυ (τέτοιο είχαμε, αλλιώς και κονιάκ είναι ΟΚ)

Ξύσμα από την φλούδα του πορτοκαλιού που στίψαμε πιο πάνω
1/3 φλ.τσαγ. Ζάχαρη
1/2 κιλό μαρμελάδα (ότι μας κάνει κέφι)
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, όσο σηκώσει (με τα πιο πάνω υγρά πήρε 3+1/2 φλυτζάνια)

Εκτέλεση

Χτυπάμε σε μεγαλη ταχύτητα στο μίξερ το ελαιόλαδο, τον χυμό, το λικέρ, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού , μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα αρχίζουμε να ρίχνουμε τα αλεύρι σταδιακά, μέχρι να γίνει μια ζύμη που να μη κολλάει. Το ζύμωμα πρέπει να τελειώσει μόλις απορροφηθεί το αλεύρι και όχι περισσότερο, για να γίνει τριφτή και τραγανή. Αυτή είναι η πιό σπουδαία φάση και απο το πόσο τριφτή είναι η ζύμη, καταλαβαίνουμε αν είναι φρέσκιες οι "ετοιματζίδικες" του Αγαπητού, του Τερκενλή και του αρτοποιείου Τιτάνια, από όπου παίρναμε τα περασμένα χρόνια.



Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου