| 0 σχόλια ]

Υλικά

600 γραμ.
Ψαρονέφρι Ρίγανη
1 κιλό περίπου Πατάτες κομμένες σαν για τηγάνι 3 κουτ.σουπ.
Ελαιόλαδο Ρίγανη
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ

200 γραμ. (μισό κουτί) Τομάτες Κονκασέ.
2-3 σκελίδες Σκόρδο
1 κουτ.γλυκού Αλεύρι για όλα
2 κουτ.σουπ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
1/2 κουτ.γλυκού Ζάχαρη
Αλάτι Πιπέρι Ρίγανη

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η

Πλένουμε και κόβουμε το κρέας σε κομμάτια πάχους 3 εκατοστών, το στεγνώνουμε λίγο με χαρτί κουζίνας και, χωρίς να το λαδώσουμε, το πασπαλίζουμε με ρίγανη και το αφήνουμε σκεπασμένο με μεμβράνη στο ψυγείο, για μια ώρα.
Μετά, αν έχουμε αυτά τα μπερεκέτια, το ψήνουμε σε δυνατή καρβουνιά, από λίγο και στις δύο πλευρές, για να γίνει "μέτριο" (να είναι λίγο ροζέ μέσα). Εγώ χρησιμοποίησα αντικολλητικο ριγέ τηγανάκι (γκριλλιέρα) στο μάτι της κουζίνας, πολύ καλά ζεσταμένο.
Τις πατάτες τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σαν για τηγάνι, και τις κάνουμε στον φούρνο με τον τρόπο που περιγράφω ΕΔΩ (να μη τα ξαναγράφω). Γίνονται ΣΑΝ τηγανητές. Για την σάλτσα χρησιμοποιούμε multi. Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο multi και το δουλεύουμε 2-3', για να ομογενοποιηθούν και να διαλυθεί καλά το αλεύρι.
Τον χυλό που δημιουργήθηκε, τον ρίχνουμε στο ριγέ τηγανάκι, που ψήσαμε το ψαρονέφρι, χωρίς να το πλύνουμε. Τα βράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα, σύμφωνα με την επιθυμία μας..
Οι ποσότητες είναι για 2-3 άτομα.



Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου