| 0 σχόλια ]

Υλικά

700 γρ. βακαλάος φιλέτο ξαλμυρισμένος
800 γρ. πατάτες καθαρισμένες
8 σκελίδες σκόρδο
½ κουτ. γλυκού πιπέρι
2 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. σούπας εστραγκόν αποξηραμένο (ή 1 κουτ. σούπας ξύσμα lime)
½ κόκκος μοσχοκάρυδο τριμμένο
20 γρ. χυμός λεμονιού
100 γρ. μαργαρίνη
Λίγο λευκό αλεύρι (τύπου σκληρό) για το πανάρισμα
Προετοιμασία:
Βγάλτε τα φιλέτα βακαλάου από τη συσκευασία και βάλτε τα σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά. Σκεπάστε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και τοποθετήστε το στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου. Τα φιλέτα έχουν αποψυχθεί μόλις αποκτήσουν τη σχετική ελαστικότητά τους.

Εκτέλεση: Ξεπλένετε τα φιλέτα και τα στραγγίζετε καλά σε τρυπητό σκεύος. Ετοιμάζετε τη σκορδαλιά: σε μπόλικο νερό που βράζει βάζετε 1 κουτ. σούπας αλάτι και κατόπιν προσθέτετε τις πατάτες. Βράζετε για 22 λεπτά περίπου και προσθέτετε τα σκόρδα. Συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να γίνουν οι πατάτες.
Σε ένα μπλέντερ λιώνετε τις πατάτες μαζί με το σκόρδο, χωρίς να τα στραγγίξετε ιδιαίτερα από τα νερά τους, για να μην σφίξουν. Προσθέτετε το πιπέρι, το αλάτι, το εστραγκόν, το μοσχοκάρυδο και το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε πολύ καλά. Στο τέλος προσθέτετε τη μαργαρίνη και ανακατεύετε μέχρι να πετύχετε ένα κρεμώδες μείγμα.
Ετοιμάζετε τα φιλέτα: περνάτε τα καλά στραγγισμένα φιλέτα από το αλεύρι, καλύπτοντας όλες τις επιφάνειες, και στη συνέχεια τηγανίζετε σε καυτό λάδι. Γυρίζετε τα φιλέτα προσεκτικά να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές και τα τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρετε τα φιλέτα και συνοδεύετε με τη σκορδαλιά πασπαλίζοντας αν θέλετε με λίγη γλυκιά πάπρικα.

Tips: Εναλλακτικά μπορείτε να περάσετε τα φιλέτα από κουρκούτι μπύρας και να τα τηγανίσετε. Για το συγκεκριμένο πανάρισμα θα χρειαστείτε 1 κουτάκι μπύρας (330ml) και 100 γρ. μίγμα παναρίσματος. Χτυπάτε τα δύο υλικά μέχρι να γίνουν χυλός, πανάρετε τα φιλέτα και τηγανίζετε σε καυτό λάδι.



Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου