| 0 σχόλια ]

Τα υλικά μας
5 κιλά γάλα φρέσκο πρόβειο
5 κιλά αλεύρι σταρένιο
Εκτελεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να βράσει περίπου να φτάσει στους 70 βαθμούς Κελσίου ανακατεύοντας το κατά διαστήματα .
Βάζουμε τα αλεύρι σε μία λεκάνη και κάνουμε μία λακκούβα.
Ρίχνουμε σταδιακά το γάλα και ζυμώνουμε να να γίνει ένα ζυμάρι εύπλαστο και να μήν κολλάει στα χέρια μας .
Ανάλογα πώς θα μας βγεί προσθέτουμε γάλα ή αλεύρι.
Αφήνουμε το ζυμάρι 8 ώρες σκεπασμένο.
Σε ένα τραπέζι απλώνουμε ένα πανί να σκεπαστεί η επιφάνεια του ή τραπεζομάντηλο βαμβακερό.
Κόβουμε τον τραχανά σε χοντρά κομμάτια και το αφήνουμε να στεγνώσει σκεπασμένο στον ήλιο.
Όταν στεγνώσουν τα κομμάτια,τα περνάμε από χοντρό κόσκινο και τρίβουμε με την παλάμη μας για να θρύμματιστεί ή το κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια τρίβοντας το ζυμάρι.
Ακολουθούμε την διαδικασία αυτή για όλο το ζυμάρι.
Αφήνουμε τον τραχανά μία εβδομάδα στον ήλιο απλωμένο και σκεπασμένο με τούλι για να στεγνώσει.
Κατα διαστήματα τον ανακατεύουμε με το χέρι ελαφρά.
Μόλις τον μαζέψουμε τον διατηρούμε σε πάνινες σακούλες και σε δροσερό και ξηρό μέρος.



Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου