| 0 σχόλια ]

Υλικά
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
25γρ. βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1/2 κιλό κιμά
2 κουτ. της σούπας carry paste
2 κουτ. της σούπας mango chutney
3 κουτ. της σούπας σταφίδες
Αλάτι Πιπέρι
Λίγους κόκκους μπαχάρι
Λίγα μοσχοκάρφια
5 φύλλα δάφνης
300ml γάλα
2 αυγά
Για το ρύζι
350γρ. μπασμάτι
50γρ. βούτυρο
1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού σκόνη κανέλα και 2-3 μικρά ξυλαράκια
6 σπόρους κάρδαμο (σπασμένους)
1 κουτ. του γλυκού τουμέρικ (κουρκουμά)
3 κουτ. σούπας σταφίδες
500ml νερό

Εκτέλεση
Απλά πράγματα
Συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά
Σε ένα μπολ βάζουμε σε νερό το ψωμί να μουσκεύει.
Σε μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε με το βούτυρο τα κρεμμύδια μέχρι να αρχίζουν να γυαλίζουν.
Προσθέτουμε τον κιμά, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε βγάλει τα υγρά του και να χάσει το κόκκινο του χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο λιωμένο το carry και το mango, τα μπαχαρικά τα φύλλα δάφνης και τις σταφίδες ανακατεύουμε καλά κι αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά ώσπου να μην έχει καθόλου υγρά.
Προσθέτουμε το ψωμί αφού το στύψουμε και το θρυμματίσουμε στο μείγμα του κιμά ανακατεύουμε καλά και το αδειάζουμε σε πυρέξ.



Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου