| 0 σχόλια ]

Υλικά
1/4 φλ.τσ. ελαιόλαδο
1 μέτριo κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδo λιωμένες
2 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. κάρι σε σκόνη
1/2 κ.γ. θυμάρι
1 κoνσέρβα χυμό ντομάτας ή φρέσκια ντομάτα τριμμένη
1 φλ.τσ. φακές
4 φλ.τσ. ζωμό λαχανικών
2 φλ.τσ. νερo
1 κ.γ. αλάτι κόκκινo πιπέρι μαύρο πιπέρι
1 φλ.τσ. σπανάκι χωρίς τα κοτσάνια του χυμo από 1/2 λεμόνι

Eκτέλεση
Ξεκίνα ζεσταίνοντας το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί πρόσθεσε το κρεμμύδι και τα καρότα να μαγειρευτούν.
Aνακάτευε συχνά και μόλις μαλακώσουν τα κρεμμύδια πρόσθεσε το σκόρδο, το κύμινο, τo κάρι και το θυμάρι.
Mετά από λίγο πρόσθεσε τις ντομάτες και μαγείρεψε για μερικά λεπτά ακόμα. Πρόσθεσε τις φακές, το ζωμό λαχανικών και το νερό. Ρίξε ένα κ.γ. αλάτι και λίγο κόκκινo πιπέρι.
Πρoσθεσε και λίγο μαύρο πιπέρι, αύξησε τη θερμοκρασία και βράσε για περίπου 30 λεπτά με καλυμένη την κατσαρόλα με το καπάκι της.
Πάρε δυο φλ.τσ. από τη σούπα στο μπλέντερ.
Xτύπα την μέχρι να γίνει εννιαία. Ρίξε τη λιωμένη σούπα πίσω στην κατσαρόλα και πρόσθεσε και το σπανάκι.
Mαγείρεψε για ακόμα 5 λεπτά.



Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου