| 0 σχόλια ]

Τούρτα σοκολάτα με καραμελωμένα αμύγδαλα υπέροχη!

ΥΛΙΚΑ

  • 600 γρ. μπισκότα σαβουαγιάρ
  • 1 φλ.τσαγιού αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 φλ τσαγιού κρέμα γάλακτος

Για την κρέμα
  • 400 γρ ζάχαρη άχνη
  • 6 κρόκους αυγών και 3 ασπράδια
  • 375 γρ. βούτυρο
  • 2 κουτ.σουπας κακάο
  • 2 κουτ.σούπας στιγμιαίο καφέ
  • 1 βανίλια

Για την καραμέλα
  • 1 φλ.τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κουτ.σούπας χυμό λεμονιού

Για το σιρόπι
  • 3 ποτήρια κρασιού νερό
  • 1 ποτήρι κρασιού ζάχαρη
  • 2 κουτ.σούπας στιγμιαίο καφέ
  • 2 κουτ.σούπας κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάχετε την κρέμα χτυπώντας στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο, τα αυγά, τη βανίλια, το κακάο και τον καφέ, μέχρι να φτιάξετε μια αφράτη κρέμα. Σε μια κατσαρόλα ροδίζετε τη ζάχαρη με το λεμόνι και όταν αρχίσει να γίνεται μια χρυσόξανθη καραμέλα, προσθέτετε τα αμύγδαλα. Κατεβάζετε τα καραμελωμένα αμύγδαλα από τη φωτιά και τα απλώνετε σε μία λαδωμένη επιφάνεια να κρυώσουν, προσέχοντας να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά για το σιρόπι, χωρίς να τα βράσετε. Βρέχετε στο σιρόπι τα σαβουαγιάρ και τοποθετείτε μια στρώση από αυτά σε μια κουμπωτή φόρμα. Τα καλύπτετε με μία ποσότητα από την κρέμα και πασπαλίζετε με ένα μέρος από τα καραμελωμένα αμύγδαλα. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.(Φυλάτε λίγα καραμελωμένα αμύγδαλα για διακόσμηση). Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και καλύπτετε την επιφάνεια της τούρτας με αυτήν. Γαρνίρετε το γλυκό με τα αμύγδαλα που φυλάξατε.



Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου