| 0 σχόλια ]

Αυτό το επιδόρπιο επιεικώς μπορείς να το χαρακτηρίσεις… αμαρτωλό. Μοιάζει λίγο με μους, λίγο με πανακότα χωρίς αυγά, με βασικό συστατικό του το γιαούρτι. Η αίσθηση της λογικής και της ενοχής κυριεύουν την επιθυμία της απόλαυσης.
Υλικά: (για 2 μικρά φορμάκια μους)
1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
1 γενναιόδωρη πρέζα σαφράν
2 κουταλιές της σούπας μέλι ροδοπέταλα (μπορεί να υποκατασταθεί με ζάχαρη ή οποιοδήποτε φυσικό γλυκαντικό
6 κουταλιές της σούπας γάλα με χαμηλά λιπαρά
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα ροδοπέταλα (αν έχετε από τον κήπο σας ακόμη καλύτερα)
1/2 κουταλάκι ζελατίνη
Λίγη μαργαρίνη για τα φορμάκια Ροδοπέταλα και τεμαχισμένα αμύγδαλα για γαρνιτούρα
Για το μέλι με ροδοπέταλα: 1/2 φλιτζάνι μέλι
1/4 φλιτζάνι ροδοπέταλα
Προετοιμασία μελιού: Προετοιμάστε πρώτα το μέλι κάποιες μέρες νωρίτερα.
Πλένετε τα ροδοπέταλα και τα στεγνώνετε ελαφρά με χαρτί κουζίνας. Βάλτε τα σ’ ένα βάζο ή μικρό μπολ και ρίξτε το μέλι από πάνω.
Αφήστε το να σταθεί για μερικές ημέρες γιατί γίνεται πιο αρωματικό με το πέρασμα του χρόνου. Προετοιμασία της μους: Στραγγίστε το γιαούρτι σ’ ένα τουλπάνι και στη συνέχεια βάλτε το σ’ ένα μπολ και στο ψυγείο .
Ύστερα από 10 - 12 ώρες το γιαούρτι θα είναι παχύ και κρεμώδες. Μεταφέρτε το σ’ ένα καθαρό μπολ και χτυπήστε το καλά, ώστε να γίνει αφράτο.
Πολτοποιήστε το σαφράν ανάμεσα στα δάχτυλά σας. Ανακατέψτε το με το γιαούρτι. Θέστε το κατά μέρος και αφήστε το μείγμα να καθίσει για μια-δυο ώρες. Το γιαούρτι θ’ αποκτήσει ένα ανοιχτό κίτρινο χρώμα από το σαφράν.
Αναμείξτε τη ζελατίνη με μία κουταλιά της σούπας νερό σ’ ένα μικρό μπολ και αφήστε τη για 1 λεπτό μέχρι να μαλακώσει.
Ζεσταίνετε το γάλα στον φούρνο μικροκυμάτων για 40 δευτερόλεπτα ή μέχρι να είναι σχεδόν καυτό. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη και να μην υπάρχουν εξογκώματα.
Αναμείξτε το γιαούρτι, τα ροδοπέταλα και το μέλι και στη συνέχεια προσθέστε σ’ αυτό το μείγμα τη ζελατίνη, ανακατεύοντας συνεχώς για να αποφύγετε τον σχηματισμό σβώλων. Αλείψτε τα φορμάκια με μαργαρίνη.
Αν θέλετε, ρίχνετε μερικά ροδοπέταλα. Έπειτα ρίξτε μ’ ένα κουτάλι το μείγμα γιαουρτιού στα φορμάκια. Καλύψτε τα και βάλτε τα στο ψυγείο έως ότου πήξουν.
Πριν το σερβίρισμα τοποθετήστε ένα πιάτο πάνω από το από το φορμάκι, γυρίστε το ανάποδα και πατήστε το ελαφρά, ώστε να βγει.
Περιχύστε με μερικά ροδοπέταλα και μέλι.
Πηγή http://sugarme.gr/2013/11/23/moys-giaoyrtioy-me-safran-kai-rodopetala/



Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου