| 0 σχόλια ]

Υλικά

- 1 μεγάλο καρπούζι
- 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κούπα ζάχαρι
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλιές μέλι
- Σουσάμι
- 1 κουταλιά κανέλα ή σμυρνιό
Εκτέλεση
Κόβουμε το καρπουζι και το καθαρίζουμε απο τα κουκούτσια , έτσι ώστε να μείνει καθαρή η ψίχα του φρούτου . Τεμαχίζουμε τα κομμάτια του καρπουζιού μέσα σε ένα σκεύος & τα πολτοποιούμε ελαφρώς με το χέρι .
Προσθέτουμε στο μείγμα την ζάχαρη , το μέλι , την κανέλα , ανακατεύοντας καλά και δοκιμάζουμε το μείγμα για να δούμε αν χρειάζεται επιπλέον ποσότητα ζάχαρης, αφού η γλύκα κάθε καρπουζιού διαφέρει . Προσθέτουμε στο μείγμα λίγο λάδι και αλεύρι τόσο όσο χρειάζεται ώστε να γίνει ένας χυλός , ο οποίος να μην είναι ούτε νερουλός , ούτε πολυ σφιχτός .
Στρώνουμε ένα ταψί με βρεγμένη και καλά στυμμένη λαδόκολλα , την οποία την λαδόνουμε με ένα πινέλο , και την πασπαλίζουμε με σουσάμι .
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί , προσέχοντας ωστέ να μην ξεπερνά τα 2 εκ. και έπειτα πασπαλίζουμε ξανά με μπόλικο σουσάμι , ώστε όταν ψηθεί να δημιουργήσει κρούστα . Ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45’- 60’ μέχρι να ροδίσει .
greeceportal.gr



Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου