| 0 σχόλια ]

Υλικά

ΚΡΕΜΑ
4 κουταλιές σούπας αλεύρι
4 κρόκοι αβγών
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
4 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
6 κουταλιές χυμό λεμονιού
ξύσμα από ένα λεμόνι
1 κουταλιά σούπας φρέσκο βούτυρο
λίγο αλάτι
ΜΑΡΕΓΚΑ
10 κουταλιές σούπας ζάχαρη
3 σταγόνες λεμόνι
τα 4 ασπράδια αβγών
ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ
2 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις  χρήσεις
150 γραμ.βούτυρο
2 κρόκοι αβγών
1 πρέζα αλάτι
βούτυρο και αλεύρι για την φόρμα

Εκτέλεση

ΖΥΜΗ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μία λεκανίτσα και κάνουμε μία λακούβα στην μέση ρίχνουμε τμηματικά το βούτυρο σε κομμάτια,τη ζάχαρη,τα αβγά,και το αλάτι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να πετύχουμε μία ζύμη σαν χοντρά ψίχουλα ,[εάν χρειασθεί προσθέτουμε μερικές κουταλιές νερό παγωμένο]
Πλάθουμε την ζύμη σε μπάλα την τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε 30 λεπτά στο ψυγείο .
Τοποθετούμε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε σε φύλλο με τον πλάστη.
Την τοποθετούμε σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα τάρτας.Αν δεν έχετε σε ταψάκι μέγεθος τούρτας  φροντίζοντας να ανεβαίνει στα πλαινά τοιχώματα για να συγκρατήσει την κρέμα .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  στούς 180 βαθμούς αφού την τρυπήσουμε σε όλη την επιφάνεια με ένα πιρούνι ,και στην συνέχεια την καλύπτουμε με χαρτί ψησίματος που θα το γεμίσουμε με φασόλια  [κολπάκι να μην μας φουσκώσει]
ΓΕΜΙΣΗ ΚΡΕΜΑ
Σε μία κατσαρολίτσα βάζουμε το αλεύρι ,το κόρν φλάουρ ,την ζάχαρη,και το λίγο αλάτι και ανακατεύουμε
Προσθέτουμε 2 φλυτζάνια τσαγιού νερό και βράζουμε ενώ ανακατεύουμε συνέχεια σε χαμηλή φωτιά .
Σε 2 λεπτά προσθέτουμε ανακατεύοντας γρήγορα γρήγορα και τους κρόκους των αβγών αφού πρώτα τους έχουμε χτυπήσει σε ένα μπολάκι με ένα πηρούνι,βράζουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Την αποσύρωμε από την φωτιά και προσθέτουμε των χυμο λεμονιού και το βούτυρο ,ανακατεύουμε ,την αφήνουμε να κρυώσει και την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στην τάρτα.
ΜΑΡΕΓΚΑ
Χτυπάμε τα ασπράδια με τις σταγόνες λεμονιού και τμηματικά προσθέτουμε την ζάχαρη .
Βάζουμε την μαρέγκα πάνω από την κρέμα και με ένα κουτάλι δημιουργούμε κύμματα και την ξαναψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 5-10 λεπτά να καψαλιστεί η μαρέγκα .



Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου