| 0 σχόλια ]

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κιλό φρέσκα μύδια με το κέλυφος
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 κουτί ντοματάκι τριμμένο
1 ποτήρι του νερού ρύζι
Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε καλά το κέλυφος των μυδιών τρίβοντάς το με χοντρό σύρμα. Τα πλένουμε καλά κάτω από τη βρύση, αφαιρούμε τραβώντας την τρίχα από το κέλυφος και τα βάζουμε σε μπωλ γεμάτο με νερό.
Αφού τελειώσουμε αυτή τη διαδικασία τρίβουμε και ρίχνουμε σε πλατιά κατσαρόλα το κρεμμύδι με ένα φλυτζάνι του τσαγιού λάδι και την τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις τσιγαριστεί το κρεμμύδι προσθέτουμε το ντοματάκι και βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα τα μύδια από το νερό τους, χωρίς όμως να το πετάξουμε, και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε κανά δυό φορές τα μύδια με το κρεμμύδι και τη ντομάτα, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 5 λεπτά να αχνιστούν και να ανοίξουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε, προσθέτουμε αλάτι -πιπέρι και 3 ποτήρια από το νερό των μυδιών που έχουμε κρατήσει στο μπωλ.
Περιμένουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά και να βράσει το ρύζι, περίπου για 15 λεπτά.



Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου