| 0 σχόλια ]

Υλικά

350 γρ. πένες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
50 γρ. χοιρινό σαλάμι, κομμένο σε χοντρές φέτες
400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες σε κύβους4 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
80 ml νερό
80 γρ προβολόνε (καλύτερα πικάντικο), σε μικρούς κύβους (5mm)
Αλάτι για γεύση
Εκτέλεση

Αυτή η συνταγή είναι πολύ εύκολη και γρήγορη και είναι ιδανική για αυτούς που τρώνε συχνά ζυμαρικά και έχουν βαρεθεί τους καλσικούς συνδυασμούς και θέλουν κάτι διαφορετικό.
Ξεκινάμε σοτάροντας το κρεμμύδι σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το σαλάμι και το σοτάρουμε για 1 λεπτό.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες σε κύβους και τον ντοματοχυμό,το αλάτι και ¼ φλιτζανιού νερό.
Μαγειρεύουμε, χωρίς καπάκι, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά ή μέχρι η σάλτσα να πήξει.
Μαγειρεύουμε τις πένες ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία, αλλά αφαιρούμε 1 λεπτό από το χρόνο, δεδομένου ότι θα τελειώσει το μαγείρεμα μαζί με την σάλτσα. Βάζουμε τα στραγγισμένο ζυμαρικά στο τηγάνι με το σαλάμι και τη σάλτσα ντομάτας, προσθέτουμε το ψιλοκομμένοπροβολόνε και ανακατεύουμε καλά, ενώ το μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ή 2 λεπτά, έτσι ώστε το προβολόνε να αρχίσει να λιώνει και να απλώσει.
Σερβίρουμε με λεπτοτριμμένο πεκορίνο στην κορυφή.



Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου