| 0 σχόλια ]

Υλικά

500ml γαλα
4 κουταλιες ζαχαρη
4 κροκοι αβγων
3 κουταλιες αλευρι
2 κουταλιες κορν φλαουερ
2 κουταλιες βουτυρο
Εκτέλεση

Η διαδικασια γνωστη..χτυπαμε κροκαδια με ζαχαρη να αφρατεψουν, προσθετουμε αλευρι κ κορν φλαουερ κ αραιωνουμε με λιγο κρυο γαλα. Το υπολοιπο γαλα το βαζουμε σε κατσαρολακι να παρει μια βραση. Επειτα το ριχνουμε στο μιγμα, με τη ζαχαρη, λιγο λιγο. Σιγοβραζουμε μεχρι να πηξει. Επειτα αποσυρουμε απο τη φωτια κ προσθετουμε το βουτυρο, ανακατευοντας καλα. Την αφηνουμε να κρυωσει πριν την χρησιμοποιησουμε (σκεπαζοντας την με μεμβρανη για να μην πετσιασει)

Ψηνουμε τη σφολιατα (η γνωστη διαδικασια) αφου την κοψουμε στο μεγεθος κ σχημα που θελουμεΕτοιμαζουμε τη σαντιγυ χτυπωντας 500gr κρεμα γαλακτος(35%) με λιγη ζαχαρη αχνηΤελος αναμειγνυουμε την κρεμα ζαχαροπλαστικης με τη σαντιγυ κ συναρμολογουμε το μιλφειγ...(φυλαω λιγη σαντιγυ για να τη βαλω απο πανω - την υπολοιπη μεσα)Εγω παιρνω τετραγωνα σφολιατακια κ τα ψηνω....κ κανω ατομικα μιλφειγ..



Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου