| 0 σχόλια ]

Υλικά (για 6 άτομα)

700γρ. γαρίδες Νο 3
2 μεγάλες πατάτες
5 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνιθο
1 μεγάλη χούφτα καρύδια
200γρ τυρί γραβιέρα ή ένταμ
1 σφηνάκι ουίσκι
2 βαζάκια σως
5-6 σταγόνες tabasco
1 κ.γ. wostershire sauce
1 μαρούλι ψιλοκομμένο
2 βαζάκια Thousand Islands Sauce
Φύλλα μαρουλιού για διακόσμηση

10 γαρίδες Νο 2 για διακόσμηση
καρύδια για στόλισμα
Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι ζεματάμε τις γαριδούλες περίπου για 5'. Μην τις αφήσετε πολύ γιατί θα σας μαζέψουν. Δεν προσθέτουμε αλάτι.Σε ένα άλλο κατσαρολάκι βράζουμε τις πατάτες.Σε μεγάλο μπωλ ψιλοκόβουμε τον άνιθο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, και το τυρί μας το κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Παρομοίως το ίδιο κάνουμε και με τις πατατούλες (προσοχή να μην τις "θρυμματίσετε"). Με ένα μαχαιράκι που να κόβει καλά, ψιλοκόβουμε και τα καρύδια μας. Ψιλοκόβουμε το μαρούλι μας, ρίχνουμε και τις γαριδούλες και ανακατεύουμε πολύ πολύ απαλά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.Για να μην λερώνετε πολλά σκεύη, ρίξτε μέσα στα βαζάκια Thousand Islands Sauce, το ουίσκι, το ταμπάσκο και τη wostershire sauce και ανακατέψτε καλά να ομογενοποιηθεί.Στο σκεύος που θα την σερβίρουμε τη γαριδοσαλάτα μας, βάζουμε περιμετρικά μεγάλα ωραία φύλλα μαρουλιού. Ρίχνουμε στο κέντρο (προφανώς) τη γέμισή μας, την περιχύνουμε με τη sauce και κρατάμε περίπου 1/2 βαζάκι για να ολοκληρώσουμε μετά τη διακόσμησή μας. Ανακατεύουμε με προσοχή και απαλές κινήσεις.Στολίζουμε ως εξής:Περιχύνουμε από πάνω με την υπόλοιπη sauce. Από πάνω και ακτινωτά βάζουμε γαριδούλες, εναλλάξ με καρυδάκια. Στο κέντρο βάζουμε την καρδιά ενός μαρουλιού.Εναλλακτικά σας προτείνω να την σερβίρετε μεμονωμένα σε κάθε σας καλεσμένο μέσα σε μεγάλες ντομάτες, της οποίες θα τους έχετε αφαιρέσει προσεκτικά τη σάρκα, μέσα σε ψηλά ποτήρια του κοκτέϊλ.



Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου