| 0 σχόλια ]

Υλικά

1 κονσέρβα τόνο σε νερό
1 αγγούρι ή 4 μικρά αγγουράκια
1 κομμάτι λιαστής ντομάτας
3 ελιές κομμένες σε μικρά κομματάκια
2 ραπανάκια
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Λίγη ρίγανη ή λίγο ψιλοκομμένο άνηθο, λίγο πιπέρι

Εκτέλεση
Στραγγίζουμε τον τόνο απο το νερό και τον βάζουμε σε μπολ. Καθαρίζουμε τα πιο πολλά φλούδια του αγγουριού και χρησιμοποιώντας το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε πατάτες (peeler) κόβουμε φλούδες φλούδες την ψύχα του αγγουριού. Αν χρησιμοποιήσουμε ενα μεγάλο το κόβουμε στην μέση αν χρησιμοποιήσουμε τα μικρά ξεφλουδίζουμε την ψύχα όπως ειναι. Κρατήστε μερικές φλούδες στην άκρη για να τις κάνετε ρολάκια και να διακοσμήσετε την σαλάτα στο τέλος. Τις υπόλοιπες φλούδες ανακατέψτε τες με τον τόνο. Πλύνετε καλά την λιαστή ντομάτα και σκουπίστε την με χαρτί κουζίνας. Κόψτε την σε λωρίδες και μετά σε μικρά κομματάκια. Προσθέστε την και αυτη στο μπολ με τον τονο και το αγγούρι. Με το peeler κόψτε φετάκια απο τα ραπανάκια και προσθέστε τα και αυτα στην σαλάτα. Τέλος προσθέστε τις ελιές και ανακατέψτε.
Σερβίρετε την σαλάτα στολίζοντας την εδώ και εκεί με τα ρολάκια αγγουριού, πασπαλίστε με ρίγανη, πιπέρι και αν θέλετε λίγο σουσάμι.
Περιχύστε την με το εξτρα παρθένο ελαιόλαδο, συνοδέυστε την με λίγα παξιμάδια ολικής και καλό σας κριτσάνισμα!



Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου