| 0 σχόλια ]


(4 μερίδες)
Υλικά
200 γραμμάρια καρότο, καθαρισμένο και κομμένο
450 γραμμάρια πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
100 γραμμάρια κρεμμύδι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, καθαρισμένη και λιωμένη
50 γραμμάρια κόκκινη πιπεριά
350 γραμμάρια κιμάς
λίγος μαιντανός
4 κουταλιές της σούπας τοματοπελτέ
200 mL ζωμό κότας
30 γραμμάρια βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας γάλα
Εκτέλεση:
1. Βράστε τις πατάτες και τα καρότα για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν
2. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά για 3-4 λεπτά
3. Προσθέστε τον κιμά, τσιγαρίστε μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέστε τον μαιντανό, τον ντοματοπελτέ και τον ζωμό κότας μέχρι να βράσουν, καλύψτε και αφήστε τα στη φωτιά για 15 λεπτά
4. Στραγγίξτε τις πατάτες και τα καρότα και λιώστε τα με το βούτυρο και το γάλα μέχρι να γίνουν πουρές
5. Βάλτε το κρέας στην βάση τεσσάρων μικρών πυρίμαχων μπολ και καλύψτε με τον πουρέ καροτο-πατάτας
6. Βάλτε τα σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα (εναλλακτικά ρίξτε και λίγο τριμμένο τυρί)

http://www.eimaimama.gr/2011/03/annabel-karmel.html



Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου