| 0 σχόλια ]

Υλικά

ένα ματσάκι ρόκα
200γρ. μανιτάρια λευκά μικρά
150γρ. τυρί brie
150γρ. βούτυρο
2κσ. μπαλσάμικο
αλάτι - πιπέρι μαυροκούκι για διακόσμηση
Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τη ρόκα σε άφθονο νερό. Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με ένα βρεγμένο πανί και τα ξεφλουδίζουμε. Κόβουμε το brie σε κύβους και αφιαρούμε το εξωτερικό κάλυμμα. Ρίχνουμε στο τηγάνι 2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο και μόλις λιώσει ελαφρά σοτάρουμε τη ρόκα μέχρι να μαλακώσει. Προσοχή, δεν θα γίνει λιώμα!
Αλατοπιπερώνουμε καλά και αποσύρουμε τη ρόκα από το τηγάνι και την τοποθετούμε στο πιάτο. Προσθέτουμε 2 κουταλιές βούτυρο ακόμα στο τηγάνι και ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες.
Σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να φύγει η υγρασία τους και σβήνουμε με το μπαλσάμικο. Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει το μπαλσάμικο, αλατίζουμε ελαφρά και προσθέτουμε το τυρί. Σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε το τηγάνι λίγο ακόμα επάνω, ανακατέβοντας συνεχώς, με σκοπό να λιώσει το τυρί ελαφρά.
Τοποθετούμε τα μανιτάρια και το τυρί πάνω στη ρόκα και πασπαλίζουμε με μαυροκούκι.



Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου