Υλικά
250γρ. φύλλο καταϊφι (μισό κουτί)
ελαιόλαδο για άλλειμμα (αρωματικό κατά προτίμηση)
120γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
120γρ. ένταμ ή γκούντα τριμμένο
4 φέτες μπέικον
3 φέτες ζαμπόν μπούτι ψητό
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγστό πλήρες
αλάτι - λευκό πιπέρι
2 αβγά χτυπημένα
200ml γάλα πλήρες
Εκτέλεση

Σωτάρουμε στο τηγάνι το μπέικον και το ζαμπόν κομμένα σε μικρά καρέ.
Εναλλακτικά μπορείτε να αντικαταστήσετε το ζαμπόν με μπέικον ή κατο
αντίθετο ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Προσωπικά προτιμώ να έχει
ζαμπόν γιατί κάνει την τάρτα πολύ νοστιμότερη και ελαφριά.
Αφού σωταριστούν τα αλλαντικά, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ρίχνουμε
μέσα στο τηγάνι το γιαούρτι και αλατοπιπερώνουμε. Συνεχίζουμε το ψήσιμο
για μερικά λεπτά μέχρι να "λιώσει" το γιαούρτι και να κάνει μια όμορφη
κρέμα.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και ετοιμάζουμε τη σαλτσούλα για το σκέπασμα της τάρτας...
Σε ένα βαθύ μπωλ χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε το γάλα. Μπορείτε να αντικαταστήσετε ένα μέρος γάλα από κρέμα γάλακτος αλλά μην το παρακάνετε!
Και ξεκινάμε τη σύνθεση της τάρτας...
Σε ένα βαθύ μπωλ χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε το γάλα. Μπορείτε να αντικαταστήσετε ένα μέρος γάλα από κρέμα γάλακτος αλλά μην το παρακάνετε!

Πάνω στο καταϊφι αραδιάζουμε το ένταμ, συνεχίζουμε με τη γέμιση,
προσθέτουμε τη μοτσαρέλα κατανεμημένη ομοιόμορφα και ολοκληρώνουμε με τη
σάλτσα για το σκέπασμα.
Χαράσσουμε την τάρτα σε 8 κομμάτια και την αφήνουμε για μισή ώρα να
ξεκουραστεί και να απορροφήθούν τα υγρά. Στη συνέχεια, ψήνουμε στους
180ο Κελσίου για 45 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει ένα όμορφο χρυσαφί
χρώμα από πάνω. Έτοιμη για σερβίρισμα!
Μην αγχώνεστε να τη σερβίρετε καυτή από το φούρνο. Μπορείτε να την
ετοιμάσετε από το πρωί και λίγη ώρα πριν τη σερβίρετε μπορείτε να τη
ζεστάνετε στο φούρνο.
Μοιραστείτε
0 σχόλια
Δημοσίευση σχολίου