Υλικά
2 κομμάτια ψαρονέφρι
3κσ. μαρμελάδα δαμάσκηνο
10 δαμάσκηνα ξερά, χωρίςκουκούτσι
8-10 κρεμμυδάκια κοκκάρια, ολόκληρα
1 μέτριο κρεμμύδι, ξερό, ψιλοκομμένο
6-8 φυλλαράκια φασκόμηλο, φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 κρασοπότηρο γλυκό κρασί Σάμου
100γρ. βούτυρο
1/2φλιτζάνι ελαιολαδο
χοντρό αλάτι και τριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πριν από όλα βάζουμε τα δαμάσκηνα και το γλυκό κρασί σε ένα μπολ για να μαριναριστούν μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
Θα ξεκινήσουμε πλένοντας καλά το ψαρονέφρι.Θα το στεγνώσουμε
ταμποναριστά με χαρτί κουζίνας και θα το τρίψουμε με το αλάτι και το
πιπέρι.
Ζεσταίνουμε στη σοτέζα το βούτυρο με το ελαιόλαδο ώστε να κάψει ελαφρά
και σοτάρουμε το ψαρονέφρι σε υψηλή θερμοκρασία. Πρώτα από τη μια πλευρά
και έπειτα από την άλλη ώστε να ροδίσει και να αλλάξει χρώμα δίχως να
καεί.
Το αποσύρουμε από το τηγάνι και το ακουμπάμε σε μια σχαρίτσα να στεγνώσει. Το κρατάμε ζεστό γιατί θα το ξαναβάλουμε στη σοτέζα.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι και τα
ολόκληρα κρεμμύδια. Αφού ροδίσουν σβήνουμε με το κρασί και τα
μαριναρισμένα δαμάσκηνα και προσθέτουμε τη μαρμελάδα. Αφήνουμε 5 λεπτά
να ενοποιηθούν τα υλικά, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, και προσθέτουμε το
ψαρονέφρι και το φασκόμηλο. Σκεπάζουμε τη σοτέζα και επιτρέπουμε στο
ψαρονέφρι να "βράσει" λίγο μέσα στις μυρωδιές. Περίπου 10 λεπτά ειναι
αρκετά, ανάλογα πάντα με το πόσο καλοψημένο το θέλετε. Μην το αφήσετε
όμως παραπάνω από 20 λεπτά γιατί θα σφίξει πολύ, θα πρέπει να είναι
ελάχιστα ροζ στο κέντρο χωρίς αίμα.
Βγάζετε το ψαρονέφρι από τη σοτέζα, αφήνετε ξεσκέπαστη, δυναμώνετε τη
θερμοκρασία και επιτρέπετε στη σάλτσα να δέσει πριν τη σερβίρετε. Εν τω
μεταξύ έχετε ξεκινήσει να ετοιμάζετε το ρυζάκι σας, μην το ξεχάσετε
αυτό!
Όταν όλα είναι έτοιμα κόβετε το ψαρονέφρι σε φετούλες και γαρνίρετε με
το αρωματικο ρύζι περιχύνοντας το με τη σαλτσούλα. Εννοείται ότι η
σάλτσα θα συνοδεύει και το ψαρονέφρι, μην το αμελήσετε!
Μοιραστείτε
0 σχόλια
Δημοσίευση σχολίου