Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
100γρ. βούτυρο λιωμένο
1 μήλο τριμμένο & ραντισμένο με λεμόνι
100γρ. κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια
50γρ. καρύδι
2κσ. ζάχαρη μαύρη
1κ.γ. κανέλα τριμμένη
1 αβγό χτυπημένο
Εκτέλεση
Απλώνουμε το φύλλο στο τραπέζι και το αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο.
Κρατήστε λίγο λιωμένο βούτυρο για να περιχύσετε τα ρολάκια σας πριν το
ψήσιμο και λίγο βούτυρο για να βουτυρώσετε το ταψί που θα ψήσετε τα
ρολάκια.
Πασπαλίζουμε τη σφολιάτα με τη ζάχαρη προσέχοντας να είμαστε ένα εκατοστό μακριά από τις άκρες της. Απλώνουμε το τριμμένο μήλο, πασπαλίζουμε με ελάχιστη κανέλα και αραδιάζουμε τα κομμάτια σοκολάτας.
Πασπαλίζουμε τη σφολιάτα με τη ζάχαρη προσέχοντας να είμαστε ένα εκατοστό μακριά από τις άκρες της. Απλώνουμε το τριμμένο μήλο, πασπαλίζουμε με ελάχιστη κανέλα και αραδιάζουμε τα κομμάτια σοκολάτας.
Αλείφουμε τις άκρες της σφολιάτας με το αβγό και αρχίζουμε το τύλιγμα.
Το υπόλοιπο αβγό θα το χρησιμοποιήσουμε για να αλείψουμε τα ρολάκια
εξωτερικά, αφού τα τυλίξουμε, για να πάρουν ένα ροδοκόκκινο χρώμα με το
ψήσιμο.

Βουτυρώνουμε το ταψί που θα τοποθετήσουμε τα ρολάκια μας για το ψήσιμο και αφού τα κόψουμε τα στήνουμε όρθια μέσα στο ταψί. Προσοχή, μην τα στριμώξετε. Περιχύνετε από πάνω τους το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζετε με το καρύδι.
Ψήνετε στους 160o Κελσίου για 40λεπτά και αφού βεβαιωθείτε ότι έχουν ψηθεί μέχρι μέσα, αυξάνεται τη θερμοκρασία στους 180ο για 10λεπτά για να ροδίσουν.
Μοιραστείτε
0 σχόλια
Δημοσίευση σχολίου