| 0 σχόλια ]

Υλικά για 4 άτομα)

115γρ. βούτυρο
115γρ. σοκολάτα(κουβερτούρα)
115γρ. ζάχαρη (μ' αρέσουν τα ίδια νούμερα!τα θυμάσαι και απ' έξω!!)
4 αυγά
50γρ. αλεύρι (το μόνο που πρόσθεσα εγώ ήταν ξύσμα πορτοκαλιού, γιατί μας αρέσει ο συνδυασμός σοκολάτα-πορτοκάλι)
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε το βούτυρο σε κομματάκια σε ένα κατσαρολάκι και από πάνω την κουβερτούρα τεμαχισμένη επίσης. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά και μόλις το βούτυρο αρχίσει να λιώνει, ανακατεύουμε με σπάτουλα (ή ξύλινη κουτάλα). Μόλις το μείγμα γίνει λείο, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη σε μπωλ, με τον αυγοδάρτη(όχι μίξερ!) περίπου 10 δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε στα χτυπημένα αυγά τη λιωμένη σοκολάτα-βούτυρο και ανακατεύουμε το λιγότερο δυνατόν.
(Προσθέτουμε το ξύσμα αν βάλουμε) και προσθέτουμε το αλεύρι σε τρεις δόσεις ανακατεύοντας με τη σπάτουλα. Γεμίζουμε σχεδόν μέχρι πάνω 4 πυρίμαχα φορμάκια διαμέτρου 7εκ. και ύψους 5εκ. και ψήνουμε 15-18 λεπτά.
(Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος που έχει κάθε φορμάκι). Εγώ τα έψησα 20-22 λεπτά γιατί δεν ήθελα να είναι πάρα πολύ υγρά μέσα. Το θετικό της συνταγής είναι ότι μπορεί να ετοιμαστεί πριν το σερβίρουμε. Σκεπάζουμε με μεμβράνη τα μπωλάκια με το μείγμα και τα βάζουμε στο ψυγείο. Όταν θέλουμε να τα σερβίρουμε, βγάζουμε από το ψυγείο, βγάζουμε τη μεμβράνη και τα ψήνουμε 17-20 λεπτά.



Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου