| 0 σχόλια ]

Υλικά (περίπου 15 μπισκότα)
110γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
130γρ. καστανή μαλακή ζάχαρη
75γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 αυγό
1 φακελάκι βανίλια (ή 1 κ.γ. εσάνς βανίλιας)
130γρ. αλεύρι
150γρ. νιφάδες βρώμης
1/2 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. κανέλα (ή 1κ.γ. αν θέλετε)
4-5 κ.σ. M&Ms (ή σε μίνι μέγεθος αν βρείτε) ...
1. Ανάβουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς (αέρα για να βάλουμε δύο ταψιά).
2.Στρώνουμε σε δύο ταψιά λαδόκολλα.
3. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τα δύο είδη ζάχαρης να ομογενοποιηθούν.
4. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια.
5. Ρίχνουμε το αλεύρι, νιφάδες βρώμης, σόδα, κανέλα και χτυπάμε με το μίξερ λίγο ακόμα να προκύψει ένα ενιαίο μείγμα.
6. Πλάθουμε μπαλάκια, τα τοποθετούμε με απόσταση στο κάθε ταψί, τα πιέζουμε ελαφρά και στη συνέχεια τοποθετούμε πάνω τους τα M&Ms. Μπορούμε απλά να τα ενσωματώσουμε και στη ζύμη, αλλά εγώ ήθελα να φαίνονται στην επιφάνεια.
7. Ψήνουμε για 10-12' το πολύ! Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε 2-3' και μετά τα παίρνουμε να τα ακουμπήσουμε σε σχάρα. Αν δεν έχουμε σχάρα, απλά τα ακουμπάμε σε μια επιφάνεια με λαδόκολλα να κρυώσουν και στη συνέχεια τα διατηρούμε σε μεταλλικό κουτί κατά προτίμηση. Αν δεν χωράνε στα δύο ταψιά, μπορεί να χρειαστεί να χρειαστεί να ψήσουμε ακόμα ένα, δεύτερη φουρνιά (καλύτερα να μην είναι τρία ταψιά στο φούρνο ταυτόχρονα).
8. Χρησιμοποίησα μίνι M&Ms (ή μάλλον τύπου M&Ms) που βρήκα σε μαγαζί με κουφέτα, ξηρούς καρπούς κτλ στο Σύνταγμα.
9. Μπορείτε να βάλετε και σταφίδες αντί για M&Ms.



Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου