| 0 σχόλια ]

Υλικά: (για 100 κομμάτια) για το κέικ
500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αυγά 250γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 φλ ζάχαρη
240ml γάλα
7,5γρ βανίλια λίγο κονιάκ-μπράντυ για την γκανάζ
500γρ σοκολάτα 55%
500ml κρέμα γάλακτος για την επικάλυψη
1,5 κιλό λευκή κουβερτούρα + 5-6 κσ ηλιέλαιο
1 κιλό σοκολάτα 55% +5-6 κσ ηλιέλαιο
περλίτσες στικάκια για γλυφιτζούρι
15 εκ ή ξυλάκι για σουβλάκια

Εκτέλεση: Κέικ
Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει, προσθέτω σταδιακά τα αυγά, το γάλα, τις βανίλιες, το αλκοόλ και το αλεύρι. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά.
Τσεκάρετε με μια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι, τρυπάτε το κέικ και πρέπει να μην βγάζει υγρασία. Αφήνω το κέικ να κρυώσει και μετά το κάνω ψίχουλα. Γκανάζ Ρίχνω την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να αρχίσει να βράζει, και στην συνέχεια την ρίχνω πάνω στην κομματιασμένη κουβερτούρα.
Ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να το βλέπετε και να το λιμπίζεστε. Ρίχνω την γκανάζ στο ψιχουλιασμένο κέικ και ανακατεύω καλά, πολύ καλά για να πάει παντού. Κλείνω το μπωλ με μια μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για να σφίξει για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Αφού έχει δέσει το μείγμα φτιάχνουμε μπαλάκια, σε ότι μέγεθος θέλετε, τα δικά μου ήταν 11-13γρ το καθένα. Τα ξαναβάζουμε λίγο στο ψυγείο (15 λεπτά). Λιώνω λίγη κουβερτούρα (75γρ περίπου), θα την χρησιμοποιήσουμε ως συνδετικό υλικό. Βουτάμε την άκρη από το στικάκι στην λιωμένη σοκολάτα και τρυπάμε στο κέντρο της μπαλίτσας μας μέχρι να φτάσει στο κέντρο της, τα βάζουμε πάλι στο ψυγείο για να παγώσει η σύνδεση.



Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου