1 ξυλάκι κανέλα ή 1/3 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη
1 κουταλάκι πάρπικα γλυκιά
3 κουταλιές της σούπας τοματοπελτέ
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα στον τρίφτη ½ κουταλάκι ζάχαρη Αλάτι
Ενα πακέτο χοντρό μακαρόνι για παστιτσάδα ή μακαρόνι για παστίτσιο
Τριμμένο κεφαλοτύρι στο χοντρό μέρος του τρίφτη
Λίγο μαϊντανό για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Πλένουμε και σκουπίζουμε το κρέας μας να στεγνώσει (το έχουμε 30 λεπτά έξω απο το ψυγείο να μην είναι παγωμένο) και το αλατοπιπερώνουμε. Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το λάδι και το βούτυρο.
Μόλις το βούτυρο αρχίσει να αφρίζει προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα «Θωρακίζουμε» απο όλες τις πλευρές να πάρουν λίγο χρώμα.
Τα αφαιρούμε και τα κρατάμε σε ένα πιατάκι. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και μόλις μαλακώσει προσθέτουμε το σκόρδο.
Ανακατεύουμε για λίγο και προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά, την δάφνη, τα γαρύφαλλα, τα μπαχάρια, τα πιπέρια, την κανέλα και την πάπρικα. Ανακατεύουμε για λίγο να μοσχομυρίσουν και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε για λίγο να τσιγαριστεί και αυτός.
Τέλος προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, την ζάχαρη, επαναφέρουμε το μοσχάρι και προσθέτουμε τόσο νερό μέχρι το ύψος των υλικών (να μην τα σκεπάσει).
Μόλις το φαγητό μας πάρει βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε την σάλτσα μας για 1 ώρα και 30 λεπτά, ίσως περισσότερο, θέλουμε το κρέας να γίνει πολύ τρυφερό.
Στα μακαρόνια μας τώρα, βράζουμε μπόλικο αλατισμένο νερό και τα ετοιμάζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Σερβίρουμε τα μακαρόνια με την σάλτσα και το κρέας, τρίβουμε το κεφαλοτύρι μας απο πάνω και σερβίρουμε!
Μοιραστείτε
0 σχόλια
Δημοσίευση σχολίου