Για την μπεσαμέλ:
1,5 λίτρο γάλα φρέσκο ή 2 κουτιά εβαπορέ(αραιωμένο) 6 κουταλιές μεγάλες αλεύρι ελάχιστο αλάτι λίγο μοσχοκάρυδο.
Εκτέλεση
Τηγανίζουμε ένα ένα τα υλικά μας,με την σειρά που θα τα στρώσουμε στο πυρέξ μας.Πρώτα τις πατάτες μετά τα κολοκυθάκια,τις πιπεριές και τέλος τσιγαρίζουμε λίγο τα μανιτάρια μας.
Τα στρώνουμε σε χαρτί κουζίνας και τα αφήνουμε για 3-4 λεπτάκια να τραβήξει το πολύ λάδι και αμέσως μετά αρχίζουμε να τα στρώνουμε ένα ένα στο πυρέξ κάνοντας στρώσεις.
Ξεκινάμε με μια στρώση πατάτας συνεχίζουμε με τα κολοκυθάκια ,μετά στρώνουμε τα μανιτάρια και τέλος βάζουμε λίγα ψιλοκομμένα κομματάκια πιπεριάς.
Δεν ξεχνάμε σε κάθε στρώση να ρίχνουμε και λίγο τυράκι τριμμένο. Καλύπτουμε απο επάνω με την μπεσαμέλ,πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο και ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς στον αέρα
Μοιραστείτε
0 σχόλια
Δημοσίευση σχολίου