Υλικά
400 γραμ. Πέννες ή άλλο ζυμαρικό (300 ήταν απαραίτητα για το πυρέξ, αλλά παρακάτω θα δούμε γιατί)
2 μέτριες Μελιτζάνες
2 μέτρια Κολοκυθάκια
1 μεγάλο Κρεμμύδι ψιλοκομμένο στο multi μαζί με
1 κουτί (400 γρ.) Κονκασέ και μέσα και
2 σκελίδες Σκόρδο
1 νεροπότηρο Κρασί άσπρο
3 κουταλιές Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο (+ λίγο για το πασάλειμμα του πυρέξ και των λαχανικών)
Φρυγανιά τριμμένη
200 γραμ. Γιδοτύρι (ή φέτα) τριμμένοι
Και για κάλυψη
750 γραμ Γιαούρτι στραγγιστό 2%
2-3 αυγά
Αλάτι-Πιπέρ
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα λαχανικά από τις φλούδες και τα κόβουμε σε κυβάκια (αν πάρουμε μελιτζάνες από το Σ/Μ δεν χρειάζονται ξεπίκρισμα).
Τα αλείφουμε με λάδι και τα βάζουμε στον φούρνο, σε ταψί με λαδόκολλα, στους 200 οC,για μία ώρα, ή ώσπου να μαλακώσουν.
Αν θέλουμε τα τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο!!!
Βράζουμε τις πέννες 3' λιγότερο από αυτό που γράφει η συσκευασία και δεν τις ξεβγάζουμε.
Τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το περιεχόμενο του μούλτι, το κρασί και αλατοπίπερο και βράζουμε την σάλτσα, 15-20', μέχρι να πήξει.
Ρίχνουμε τα ψημένα λαχανικά και την σάλτσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με τις πέννες.
Λαδώνουμε το πυρέξ και το πασπαλίζουμε με την φρυγανιά.
Στρώνουμε το μείγμα στο πυρέξ και πασπαλίζουμε με το τυρί. Μετά φτιάχνουμε την επικάλυψη.
Σε μπωλ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με τα αυγά και με κουτάλι το στρώνουμε στο μείγμα του πυρέξ.
Μοιραστείτε
0 σχόλια
Δημοσίευση σχολίου