| 0 σχόλια ]

Υλικά

1 πακέτο Φιδέ (έχει 6 "φωλιές")
6 κουτ.γλυκού Μινέρβα Μπένεκολ με ελαιόλαδο λυωμένο
6 μισές ψίχες Καρυδιών
6 κουτ.γλυκού τριμμένα καβουρντισμένα Αμύγδαλα και Καρύδια στο multi
1 κουταλάκι Ζάχαρη άχνη
Κανελλογαρύφαλο σε σκόνη για πασπάλισμα
Υλικά για το σιρόπι
1 νεροπότηρο Ζάχαρη άσπρη
1 νεροπότηρο Νερό
Χυμό ενός Λεμονιού
Εκτέλεση


Ταψάκι στρόγγυλο, με αντικολλητικό χαρτί.
Βάζω τις φωλιές και, με το δάκτυλο, πατάω στο κέντρο να γίνει τρύπα, όπου βάζω μισό καρύδι (καρυδόψιχα εννοώ).Βρέχω την κάθε φωλιά με το λυωμένο βούτυρο.
Ανακατεύω τα ψιλοτριμμένα αμυγδαλοκάρυδα με την άχνη και βάζω από ένα κουταλάκι στην τρύπα.Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 οC και ψήνω για 20', μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.Έχω ήδη βράσει το σιρόπι 8-10', κρύωσε και αρχίζω να ρίχνω στις φωλιές, με την κουτάλα.Σιγά-σιγά στην αρχή, στο κέντρο, για να παρασύρω την άχνη και να ξεπλυθούν τα ξηροκάρπια.Με πρώτη ματιά το σιρόπι φαίνεται πολύ και το ταψάκι μοιάζει με σούπα!Την επόμενη μέρα όμως το σιρόπι έχει απορροφηθεί σχεδόν, η φωλιά μαλάκωσε και η κορυφή έμεινε τραγανή.Μετά από όλα αυτά, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με κανέλλα, γαρύφαλο, ή ότι άλλο θέλουμε.



Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου