Υλικά
4 φλ.τσαγ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κόκκινη φαρίνα)
1 φλ.τσαγ. Ζάχαρη ακατέργαστη (μαύρη)
1 1/2 φλ.τσαγ. Χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 1-2 πορτοκάλια
1 φλ.τσαγ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
1 φλ.τσαγ. Καρύδια χοντροκομμένα
1 φλ.τσαγ. Σταφίδες ξανθές
2 κουτ.γλυκ. Κανελλογαρύφαλο σκόνη
1 κουτ.γλυκ. Σόδα μαγειρικής
Εκτέλεση
Για το πασπάλισμα Άχνη Ζάχαρη, ή Σουσάμι, ή πηχτό Μελοσίροπο (μέλι με νερό σε αναλογία 3/1 και πασάλειμμα με πινέλο ζαχαροπλαστικής)
Ανακατεύουμε την σόδα με το κοσκινισμένο Αλεύρι.
Σε μπωλ ρίχνουμε τα υλικά, εκτός από το αλεύρι και τα καρύδια και τις "αλευρωμένες" σταφίδες.
Χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να ομογεννοποιηθούν και σταδιακά ρίχνουμε το αλεύρι με τη σόδα. Συνεχίζουμε το χτύπημα και γίνεται πηχτός χυλός.
Ρίχνουμε τα καρύδια και τις σταφίδες, ανακατεύουμε καλά και χύνουμε το μείγμα σε στρογγυλό ταψάκι Νο 30 (διάμετρος 30 εκατοστά), λαδωμένο και αλευρωμένο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 οC , για 35-40', με αέρα και αντιστάσεις. Αν δεν έχουμε αέρα, τότε 180 οC και 45-50'.
Δοκιμάζουμε αν ψήθηκε μέσα βυθίζοντας οδοντογλυφίδα. Να βγαίνει στεγνή.
Έτσι βγήκε από τον φούρνο, σε ταψάκι μιας χρήσεως.
Μοιραστείτε
0 σχόλια
Δημοσίευση σχολίου