Υλικά
500 γραμ. Μπρόκολο (μόνο τις φουντίτσες, από 4 μπόκολα, βάρους 1200 γραμ.)
2 - 3 κουτ.σουπ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
100 γραμ. Παριζάκι με φέτα και τομάτα (Creta farm) σε κυβάκια
200 ml Γάλα εβαπορέ light, αραιωμένο 1/1
2 κουτ.σουπ. Κορν φλάουρ
2 φλυτζ.τσαγ. τυριά τριμμένα ('εβαλα γιδοτύρι και ξερή μυζήθρα)
Αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις φούντες και τις ζεματάμε σε αλατισμένο βραστό νερό, για 5'
Στραγγίζουμε το μπρόκολο σε τρυπητό και σωτάρουμε για λίγο σε κατσαρόλα, με το ελαιόλαδο.Ρίχνουμε και το αλλαντικό, για να σωταριστεί και αυτό μαζί.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο κρύο γάλα και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύοντας συνέχεια, μόλις αρχίσει να πήζει το μείγμα, βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.Ρίχνουμε μέσα τα μισά τυριά, ανακατεύουμε καλά για να ενσωματωθούν με την πρασινωπή μπεσαμέλ που δημιουργήθηκε και βάζουμε το μείγμα σε πυρεξάκι ή ταψάκι 20x30 εκατοστά.
Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150 οC με αντιστάσεις και αέρα ή στους 170 οC μόνο με αντιστάσεις, για 30', ή μέχρι να ροδίσουν τα τυριά.
Μοιραστείτε
0 σχόλια
Δημοσίευση σχολίου