Υλικά
700 γραμ. Κιμά μοσχαρίσιο
2 κουτ.σουπ. Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα Σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κουτ.σουπ. φύλλα Σέλινου ψιλοκομμένα
2 φέτες Ψωμί του τοστ, ψίχα
Κρασί λευκό για βρέξιμο του ψωμιού
1 Αυγό
1 κουτ.σουπ. Μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλυτζανάκι του Ελλ. Καφέ Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
1 μικρή Πιπερίτσα ξερή (ή μια πρέζα μπούκοβο)
Αλατοπίπερο
(Σημείωση: Ψωμί, Κρασί, Αυγό, Ελαιόλαδο δεν υπάρχουν στη original συνταγή και αντί για μαϊντανό, έχει κόλιανδρο και αντί για σέλινο έχει σέλερυ και πιπερίτσες κόκκινες..
Εκτέλεση
Όλα τα υλικά σε μπωλ, ευγενικό ζύμωμα με απαλές κινήσεις και πλάσιμο, με λαδωμένα χέρια, σε μπαλάκια σαν μπαλάκι του πινγκ-πονγκ.
Αντικολλητικό τηγάνι, με μια κουταλιά Ελαιόλαδο, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και τηγάνισμα ελαφρό, μέχρι να ροδίσουν επιφανειακά (θα ψηθούν και στη σούπα).
2 Πατάτες μέτριες σε κυβάκια
3 Καρότα σε χοντρές ροδέλλες
2 κουτ.σουπ. Κρεμμύδι ψλκμνο
2 κουτ.σουπ. Μαϊντανό ψλκμνο
1 κουτ.σουπ. φύλλα Σέλινου ψλκμνα
1 σκελίδα Σκόρδο ψλκμνη
1 μικρή Πιπερίτσα ξερή (ή μια πρέζα μπούκοβο)
1 φλυτζανάκι του Ελλ.καφέ Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
Αλατοπίπερο
2 λίτρα Νερό
[Σημείωση: Και σε αυτή τη φάση πιπεριά δεν υπάρχει, αντί για μαϊντανό έχει κόλιανδρο και αντί σέλινου έχει σέλερυ. Επίσης αντί για νερό έχει ζωμό κοτόπουλου(!)]Σωτάρουμε τα υλικά στο λάδι, σε χύτρα ταχύτητας, για λίγο.
Ρίχνουμε το νερό, κλείνουμε τη χύτρα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10' από το σφύριγμα της βαλβίδας.
Βγάζουμε από την φωτιά και την ανοίγουμε σε 5'.
Σε περίπτωση κοινής κατσαρόλας, βράζουμε 30', ή μέχρι να μισομαλακώσουν καρότα-πατάτες.
Ως εδώ έχουμε μια χορτόσουπα.
Εδώ αποφασίζω να την κάνω "βελουτέ", με το μπλέντερ-ράβδο.
Ίσως οι Μεξικάνοι να θέλουν να γεύονται τα λαχανικά σε κομμάτια.Και τώρα η στιγμή της ένωσης.
Ρίχνουμε τους κεφτέδες στη σούπα, κλείνουμε τη χύτρα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά πάλι για 10'. Αποσύρουμε και ανοίγουμε σε 5'.
Επειδή όμως Γιουβαρλάκια χωρίς αυγολέμονο δεν με αρέσουν, το φτιάχνω με ένα μόνο αυγό, χυμό από τρία λεμόνια και 2 κουταλιές αλεύρι. Μαγικό φιλί στον αέρα, ανακατεύω, δοκιμάζω και διαπιστώνω ότι το λεμόνι ήταν αυτό που έλειπε από την original συνταγή. Ίσως και χωρίς αυγό να πετύχαινα την ίδια τέλεια γεύση.Οι πιπερίτσες έδωσαν μια ελαφρά καυτερή επίγευση, ότι πρέπει για την αναζωογόνηση της κυκλοφορίας του αίματος, τώρα τον χειμώνα.
Μοιραστείτε
0 σχόλια
Δημοσίευση σχολίου