Υλικά
250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ίσως κάτι παραπάνω)
5 κουταλιές σούπας ζάχαρη,
4 κουταλιές λάδι,
χυμό από ένα μεγάλο πορτοκάλι,
1 κουταλάκι εσσάνς πορτοκαλιού,
2 αυγά,
1 κουταλάκι κανέλα σκόνη,
1 ποτήρι του κρασιού, γάλα φρέσκο,
3 κουταλιές καρύδι τριμμένο.
Εκτέλεση
Και τέλος, ένα μεγάλο και γερό πράσινο μήλο που θα το πλύνετε καλά γιατί θα κρατήσουμε την φλούδα και θα το κόψετε σε ψιλά φετάκια και κάθε φετάκι σε 2 μέρη.
Χτυπάτε σ' ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά μαζί με την βοήθεια του αυγοδάρτη.
Δεν χρειάζεται πολύ χτύπημα, 5 λεπτά το πολύ, για να ενωθούν. Πλένετε το μήλο και το κόβετε όπως είπαμε πιο πάνω.
Στρώνετε τις ειδικές φόρμες των muffins με χαρτάκια και βάζετε μια κουταλιά χυλό πρώτα σε όλες τις θήκε,ς μετά 2-3 φετάκια μήλου πάντα σε όλες τις θήκες. Μια κουταλιά χυλό, 2-3 φετάκια μήλου και τελειώνετε με χυλό. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν καλά.
Όταν κλείσετε τον φούρνο τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν και στη συνέχεια ψάχνετε να τα βρείτε!!Η πιο πάνω ποσότητα υλικών θα σας δώσει 12 πεντανόστιμα Muffins καλή σας απόλαυση και ένα ευχάριστο Σαββατοκύριακο εύχομαι.
Μοιραστείτε
0 σχόλια
Δημοσίευση σχολίου