Υλικά
1 φλιτζάνι γίγαντες άσπροι και μαύροι ή φασόλια
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια
2- 3 κουταλιές ψιλοκομμένο μάραθο
1 ποτήρι κρασιού λάδι
Αλάτι πιπέρι
1 λουκάνικο μοσχαρίσιο.
Εκτέλεση
Έβαλα τους γίγαντες για λίγες ώρες σε χλιαρό νερό , μετά τους έβαλα με βραστό νερό σε
κατσαρόλα και τους άφησα να βράσουν μέχρι να είναι περίπου έτοιμοι.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι έβαλα το λάδι και σοτάρισα το κρεμμύδι και μετά πρόσθεσα τις ντομάτες τον μάραθο αλάτι πιπέρι κι άφησα τη σάλτσα να δέσει λίγο.Σε πυρέξ έβαλα τα φασόλια αφού τα στράγγισα τα περιέλουσα με τη σάλτσα και πρόσθεσα λίγο βραστό νερό.Έκοψα το λουκάνικο σε μέτρια κομμάτια και το πρόσθεσα κι αυτό.
Έψησα τα φασόλια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κι αέρα μέχρι που μέλωσε η σάλτσα τους.
Μοιραστείτε
0 σχόλια
Δημοσίευση σχολίου