Υλικά
250 γρ. φακές
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι
1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
2 δαφνόφυλλα
Ελαιόλαδο
Ξύδι
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε βράζοντας τις φακές. Στην πρώτη βράση, αλλάζουμε το νερό τους. Αφού βράσουν τις σουρώνουμε και στην ίδια κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε και πάλι, τις φακές, τον ντοματοπελτέ, τα δαφνόφυλλα, αλατοπιπερώνουμε, συμπληρώνουμε νερό μέχρι να καλύψει τις φακές και το αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά.
Στο τέλος, προσθέτουμε το ξύδι και αν θέλουμε, λίγη ρίγανη. Οι φακές ταιριάζουν ωραιότατα με ελιές, αλίπαστα και φέτα...
Μοιραστείτε
0 σχόλια
Δημοσίευση σχολίου