Υλικά
8 μπουτάκια κοτόπουλου
10 ελιές Καλαμών
100 γρ. φέτα
1 κύβο λαχανικών
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 λεμόνι...
Ρίγανη
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μπουτάκια του κοτόπουλου, αφού τα αλατοπιπερώσουμε. Μόλις ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές, τα περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών μαζί με λίγο νερό. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για 45 έως 50 λεπτά μέχρι να εξατμισθούν τα πολλά υγρά. Όταν είναι έτοιμο, ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα του φαγητού τις ελιές (χωρίς τα κουκούτσια), τη φέτα (τριμμένη εννοείται) κα τη ρίγανη. Τη ρίγανη την αφήνουμε προς το τέλος, διότι αλλιώς, πικρίζει. Το φαγητό θέλει να πάρει μια-δυο βράσεις, μέχρι να μαλακώσει λίγο το τυρί. Τα μπουτάκια σερβίρονται με ρύζι ή τηγανητές πατάτες.
Μοιραστείτε
0 σχόλια
Δημοσίευση σχολίου