| 0 σχόλια ]

Υλικά

1 1/2 κιλό σουπιές μικρές αλλά μια χαρά κάνουν και οι μεγάλες
2 κρεμμύδια ξερά
ελαιόλαδο αρκετό
1 κιλό χόρτα διάφορα (ραδίκι, ζοχούς, σταμναγκάθι, γαλατσίδες, προβατίνες,μάραθο καλ.)
λίγη ντομάτα φρέσκια τριμμένη στον τρίφτη
αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις σουπιές, τις πλένουμε και τις αλατίζουμε. Αν πρόκειται να βάλουμε μικρές τις αφήνουμε όπως είναι, αν όμως βάλουμε μεγάλες τις κόβουμε στο μέγεθος που θέλουμε.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι σε κύβους και τσιγαρίζουμε ελαφρά. Στην συνέχεια ρίχνουμε και τις σουπιές χαμηλώνουμε την φωτιά και τις αφήνουμε να ψηθούν με τα υγρά τους.
Πλένουμε τα χόρτα και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό.( σε μία άλλη κατσαρόλα) Τα στραγγίζουμε και όταν πλέον είναι έτοιμες οι σουπιές προσθέτουμε τα χόρτα μέσα μαζί με την ντομάτα, αλάτι αν χρειάζεται και πιπέρι. Αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά και είναι έτοιμο.



Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου