Υλικά:
Για την μαρινάδα:
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
λίγο ξύδι
μπαχάρι
2-3 φύλλα δάφνης
2 σκ. σκόρδο
1 κουνέλι γύρω στα 2 κιλά
1 κιλό κρεμμυδάκια μικρά
1 κονσέρβα ψιλοκομμένο ντοματάκι
κόκκινο γλυκό πιπέρι
λίγη κανέλα
χοντρό πιπέρι, αλάτι και πιπέρι σκόνη
Εκτέλεση:
Μία μέρα πρίν, τεμαχίζω και πλένω καλά το κουνέλι. Το βάζω σ’ ένα μεγάλο τάπερ με τα υλικά της μαρινάδας μέχρι να σκεπαστεί το μισό και λίγο παραπάνω. Το αφήνω όλο το βράδυ. Επίσης, βάζω τα κρεμμυδάκια σε νερό.
Την επόμενη μέρα, καθαρίζω τα κρεμμυδάκια και βγάζω το κουνέλι από τη μαρινάδα την οποία κρατάω. Σκουπίζω τα κομμάτια με χαρτί κουζίνας και τα σοτάρω με ελαιόλαδο μέχρι να πιάσουν κρούστα. ‘Ύστερα προσθέτω στο κουνέλι λίγο βραστό νερό, την μαρινάδα του και την σάλτσα. Προσέχω να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Αφού πάρουν μία βράση, προσθέτω τα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά. Το φαγητό θα έχει γίνει όταν θα έχει ‘δέσει’ το κρέας με τη σάλτσα.
Διαλέγω ένα καλό κόκκινο κρασί, όπως ένα Torres San Valentin 2006, φωνάζω μερικούς φίλους και απολαμβάνουμε το υπέροχο γεύμα μας.
Μοιραστείτε
0 σχόλια
Δημοσίευση σχολίου