Υλικά
550 γρ. μπουκετάκια φρέσκου μπρόκολου (καθαρά ζυγισμένα)
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 πράσα (το άσπρο μέρος μόνο)
1 γεμάτη κούπα μαϊντανό (μαζί και τα κοτσανάκια)
1 λίτρο νερό
5 κουταλιές ελαιόλαδο
150 γρ. τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι (με προσοχή) - πιπέρι
Επιπλέον, αν θέλετε:
Ροκφόρ ή παρμεζάνα ή κρουτόνς ή μπέικον
Εκτέλεση
Κόβουμε τα πράσα, τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό σε μικρότερα κομμάτια, τα βάζουμε στην κατσαρόλα με ένα λίτρο νερό και τα βράζουμε για 10-15 λεπτά.
Χωρίζουμε το μπρόκολο σε μπουκετάκια, τα πλένουμε καλά και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 15 λεπτά.Αφήνουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας λίγο να κρυώσει και κατόπιν το βάζουμε στο μπλέντερ και το πολτοποιούμε να γίνει πουρές (λαχανικά και νερό μαζί).Το ξαναμεταφέρουμε στην κατσαρόλα μας.Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι με προσοχή (αν πασπαλίσετε με τυριά) και πιπεράκι.Ανακατεύουμε.Κατόπιν προσθέτουμε το Φιλαδέλφεια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει μέσα στην σούπα μας.Τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.Σερβίρουμε την σούπα και αν θέλουμε πασπαλίζουμε την επιφάνεια με χοντροτριμμένο ροκφόρ ή τριμμένη παρμεζάνα ή κρουτόνς ή κομματάκια από κριτσανιστό μπέικον.
Μοιραστείτε
0 σχόλια
Δημοσίευση σχολίου