| 0 σχόλια ]

Υλικά

1/2 κιλό φασόλια ξερά
1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
3 καρότα κομμένα σε ροδέλλες
3-4 κλωνάρια σέλινο
3-4 ντομάτες ώριμες τριμμένες
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
Αλάτι, πιπέρι μαύρο, λίγο κόκκινο πιπέρι
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα φασόλια και τα βάζουμε στο νερό απο την προηγούμενη το βράδυ. Την επομένη, όταν θέλουμε να τα μεγειρέψουμε τα πλένουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσουν. Μετά από μερικές βράσεις χύνουμε το πρώτο νερό και βάζουμε άλλο στη κατσαρόλα. Αφού πάρουν μερικές βράσεις, προσθέτουμε το λάδι τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σέλινο. Όταν έχουν μαλακώσει αρκετά, ρίχνουμε την ντομάτα, τον πελτέ, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε ακόμη 15-20 λεπτά να χυλώσει η φασολάδα μας, στο βαθμό που προτιμάμε.



Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου