| 0 σχόλια ]

ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα

150γρ. πλιγούρι
60γρ. μικρές μαύρες σταφίδες
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού mix μπαχαρικών για κοκκινιστά
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ginger τριμμένο
2 κλωνάρια σέλερυ ψιλοκομμένα
1 μικρή καυτερή κόκκινη πιπεριά...


χωρίς τους σπόρους ψιλοκομμένη
200γρ. ρεβίθια βρασμένα (να κρατάνε λίγο)
60γρ. κουκουνάρια καβουρντισμένα
1 χούφτα φρέσκο κόλιανδρο
1 χούφτα μαϊντανό
10 φύλλα φρέσκια μέντα ψιλοκομμένα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάλτε το πλιγούρι και τις σταφίδες σε ένα μεγάλο μπωλ, προσθέστε ένα φλιτζάνι βραστό νερό, καλύψτε το μπωλ με μια πετσέτα και αφήστε τα να απορροφήσουν όλη την υγρασία.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια θερμοκρασία ζεστάνετε το ελαιόλαδο. Βάλτε το κρεμμύδι, την κανέλα, το κάρδαμο, το mix μπαχαρικών και το ginger και μαγειρέψτε τα όλα μαζί μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
Προσθέστε στο μπωλ με το πλιγούρι και τις σταφίδες, που έχουν ήδη απορροφήσει το νερό, το καβουρντισμένο κουκουνάρι, το σέλερυ, τα ρεβίθια και την καυτερή πιπεριά. Και στη συνέχεια τα κρεμμύδια με τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι.
Προτού τη σερβίρετε αναμείξτε και τα φρέσκα μυρωδικά.

http://www.yumm.gr/article/19637



Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου