| 0 σχόλια ]

Υλικά

500 γρ. φάβα
Λάδι
Αλάτι
2 κρεμμύδια ολόκληρα
Εκτέλεση

Για το γαρνίρισμα:
Λάδι
Λεμόνι
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Οδηγίες:
1. Ξεπλένουμε τη φάβα 2-3 φορές. Τη βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό (να την καλύψει και άλλο τόσο περίπου). Πρέπει να την προσέχουμε πολύ μέχρι να βράσει, γιατί αφρίζει και φουσκώνει πολύ και είναι επικίνδυνο να μας κάνει την κουζίνα χάλια.
2. Την ξαφρίζουμε και προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι και τα κρεμμύδια.
3. Την αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά, για 1-1/12 ώρα, μέχρι να χυλώσει.
4. Μετά την περνάμε από μύλο ή από το μούλτι και γίνεται σαν κρέμα (μαζί με τα κρυμμύδια).
5. Τη σερβίρουμε με λάδι, λεμόνι και ψιλοκομμένο κρεμμύδι και αν θέλουμε λίγη ρίγανη ή θυμάρι.
Λίγα μυστικά ακόμα:
Σημείωση: αν θέλουμε προσθέτουμε το λάδι την ώρα που φουσκώνει η φάβα. Το λάδι έχει την ιδιότητα να καταστέλλει λίγο το φούσκωμα.



Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου