Υλικά
500 γρ. πένες ολικής
4 φιλέτα κοτόπουλο, χωρίς πέτσα, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
1 φλ. μπουκετάκια μπρόκολου, χωρισμένα σε μικρά κομμάτια
1/4 φλ. βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες (ή σκόρδο σε σκόνη)
1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 φλ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα κομμένο σε κυβάκια
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
* Γεμίζετε μέχρι τη μέση μια μέτρια κατσαρόλα με νερό, βάζετε αλάτι και μόλις βράσει ρίχνετε μέσα τα μπουκετάκια του μπρόκολου. Τα αφήνετε να βράσουν για 2-5 λεπτά ανάλογα με το μέγεθός τους και μετά τα στραγγίζετε σε σουρωτήρι και τα ξεπλένετε με κρύο νερό. Αφήνετε το μπρόκολο στο σουρωτήρι να στραγγίξει καλά μέχρι να το χρειαστείτε παρακάτω.
* Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνετε το βούτυρο, προσθέτετε το κοτόπουλο και το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε να ψηθεί σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά ή μέχρι να ασπρίσει το κρέας.
* Μαγειρεύετε τις πένες ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους, ώστε να γίνουν al dente.
* Ρίχνετε το κρασί και την κρέμα γάλακτος στο τηγάνι με το κοτόπουλο, ανακατεύετε καλά και αφήνετε να σιγοψηθούν όλα μαζί για 5-10 λεπτά, ώσπου να δέσει η σάλτσα.
* Προσθέτετε το μπρόκολο, αφήνετε να ψηθούν όλα μαζί ανακατεύοντας.
* Στραγγίζετε τις πένες και τις ρίχνετε και αυτές στο τηγάνι με το κοτόπουλο και το μπρόκολο. Ανακατεύετε. Εναλλακτικά, μπορείτε να ρίξετε το μείγμα του τηγανιού στην κατσαρόλα όπου έχετε ρίξει τις στραγγισμένες πένες.
* Αμέσως προσθέτετε στο ζεστό φαγητό τα κυβάκια γκοργκοντζόλα και ανακατεύετε καλά για να λιώσουν και να πάνε παντού.
* Σερβίρετε αμέσως με τριμμένη παρμεζάνα.
Μοιραστείτε
0 σχόλια
Δημοσίευση σχολίου