Υλικά
1 κιλό μελιτζάνες στρογγυλές
2 αυγά
4 κουτ. σούπας γάλα
τριμμένη φρυγανιά
αλάτι
λάδι
400 γρ. γραβιέρα
400 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Για τη σάλτσα
1 κιλό ντομάτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
λάδι
πιπέρι
λίγη ζάχαρη
λίγο βασιλικό
Εκτέλεση
* Πλένετε τις μελιτζάνες και τις κόβετε σε χοντρές φέτες. Τις πασπαλίζετε με αρκετό αλάτι και σε μισή ώρα τις ξεπλένετε και τις στεγνώνετε.
* Χτυπάτε τα αυγά με το γάλα. Βουτάτε μία μία τις μελιτζάνες στο μείγμα και μετά τις πασπαλίζετε με φρυγανιά.
* Τηγανίζετε σε λάδι τις μελιτζάνες.
* Εν τω μεταξύ, ετοιμάζετε τη σάλτσα με το γνωστό τρόπο και τη βράζετε μέχρι να δέσει.
* Απλώνετε στο ταψί τις μελιτζάνες, τις σκεπάζετε με λίγη σάλτσα, με φετάκια γραβιέρας και με τριμμένη μελιτζάνα. Επαναλαμβάνετε για δύο στρώσεις ακόμη. Ψήνετε 30’ και σερβίρετε ζεστές.
Μοιραστείτε
0 σχόλια
Δημοσίευση σχολίου