| 0 σχόλια ]

Υλικά
1 κιλό μελιτζάνες στρογγυλές

2 αυγά

4 κουτ. σούπας γάλα

τριμμένη φρυγανιά

αλάτι

λάδι

400 γρ. γραβιέρα

400 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

Για τη σάλτσα

1 κιλό ντομάτες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο

λάδι

πιπέρι

λίγη ζάχαρη

λίγο βασιλικό

Εκτέλεση

* Πλένετε τις μελιτζάνες και τις κόβετε σε χοντρές φέτες. Τις πασπαλίζετε με αρκετό αλάτι και σε μισή ώρα τις ξεπλένετε και τις στεγνώνετε.

* Χτυπάτε τα αυγά με το γάλα. Βουτάτε μία μία τις μελιτζάνες στο μείγμα και μετά τις πασπαλίζετε με φρυγανιά.

* Τηγανίζετε σε λάδι τις μελιτζάνες.

* Εν τω μεταξύ, ετοιμάζετε τη σάλτσα με το γνωστό τρόπο και τη βράζετε μέχρι να δέσει.

* Απλώνετε στο ταψί τις μελιτζάνες, τις σκεπάζετε με λίγη σάλτσα, με φετάκια γραβιέρας και με τριμμένη μελιτζάνα. Επαναλαμβάνετε για δύο στρώσεις ακόμη. Ψήνετε 30’ και σερβίρετε ζεστές.



Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου