| 0 σχόλια ]

Υλικά
1 περίπου κιλό θράψαλα
πιπεριές κόκκινες και κίτρινες
1 - 2 κρεμμύδια
2 - 3 καρότα
1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια (370 gr)
1 ποτήρι του κρασιού ούζο
μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
πάπρικα
δάφνη
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα θράψαλα, τα πλένουμε πάρα πολύ καλά και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Τα αφήνουμε σε ένα σουρωτό να στραγγίξουν από τα υγρά τους μέχρι να έρθει η ώρα τους.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε κομματάκια, τα καρότα σε ροδέλες και τα μαραίνουμε μέσα σε λίγο νερό. Στη συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα και μετά από 2 – 3 βράσεις προσθέτουμε και λίγο λάδι.
Όταν πια έχει αρχίσει να βράζει και η ντομάτα σβήνουμε με το ούζο και αμέσως ρίχνουμε τα θράψαλα και αφήνουμε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά.
10 περίπου λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, ρίχνουμε πιπεριές, μαϊντανό, πάπρικα, δάφνη, πιπέρι και αλάτι με μέτρο και αφήνουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά.
Εμείς τα συνοδεύσαμε με ρύζι μπασμάτι, εσείς μπορείτε να κάνετε ό,τι συνδυασμό τραβάει η όρεξή σας!



Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου